Tekstanalyse

Op 15 augustus 2008 verscheen het boek Tekstanalyse

(augustus 2010: tweede druk)

 

Op 15 augustus 2008 verscheen het boek Tekstanalyse onder redactie van Peter Jan Schellens en Michaël Steehouder met medewerking van Joyce Karreman, Uriël Schuurs, Bé Breij, Elizabeth de Groot, Lettica Hustinx en Gerard Verhoeven. Het boek verscheen bij Van Gorcum te Assen. 

Uriël schreef de hoofdstukken over retorische analyse en genreanalyse. Deze hoofdstukken vormen een bruikbare basis voor enkele praktijkgerichte trainingen (zie voor ons volledige trainingsaanbod vanaf 1 augustus 2010: http://www.communicatietrainers.nl).

 

De achterflaptekst:

Dit boek behandelt in kort bestek vijf analytische methoden om teksten te bestuderen: functionele analyse, coherentieanalyse, retorische analyse, argumentatieanalyse en genreanalyse. In elk hoofdstuk zetten de auteurs de stap van analyse naar evaluatie en demonstreren ze de methode aan de hand van een uitgewerkt voorbeeld. Het boek verruimt zo de analytische vaardigheden van de lezer, het geeft zicht op de vele facetten van tekstkwaliteit en legt de basis voor een kennismaking met onderzoek naar teksten, hun eigenschappen en effecten.

Tekstanalyse is bedoeld voor studenten letteren en communicatiewetenschap, en voor afgestudeerden die in de praktijk van onderwijs of communicatie dagelijks met teksten werken.


Verkrijgbaar via de boekhandel. ISBN 9 789023 244479.  Prijs: € 27, 50. Het boek is ook via de website van de uitgever te bestellen. Klik hier.

 

Een boekbespreking is te vinden op http://media.leidenuniv.nl/legacy/Tekstanalyse.pdf

Pagina-afbeelding
 
Datum: 01-07-2010