Meester Prikkebeen: Wie weet...

Columns van Meester Prikkebeen gebundeld

Hij staat in de sneeuw aan de poort van de stad. En prikt de dagen van december op z’n hoed. Zo zong Boudewijn de Groot in 1968 over Meester Prikkebeen in het gelijknamige lied met een prachttekst van Lennaert Nijgh.

In de geest van die voorganger uit 1968 schrijft Meester Prikkebeen (pseudoniem van Uriël Schuurs) alweer vanaf 2004 zijn columns in het regionale weekblad De Wegwijs. Vanaf enige afstand – bij wijze van spreken vanaf de poort van de stad – observeert Meester Prikkebeen het dagelijkse dorpsleventje en stelt daar zijn vragen bij. Soms kritisch, soms naïef, maar altijd met een vleugje humor. Met zijn scherpe kroontjespen prikt Prikkebeen leugentjes om bestwil door. Om de dagelijkse gang van zaken te relativeren. Om de dikdoenerij van politici tot normale proporties terug te brengen. En om de mening van de gewone burger te laten horen.

Meester Prikkebeen: Wie weet...? (64 pagina's, ill. Frans van den Heuvel; isbn  978-90-805301-2-6).

Wie weet wilt u ook wel de soms eigenzinnige opinies van Meester Prikkebeen lezen? Maak € 9,95 over op rekening 15.86.35.590 ten name van U. Schuurs; vermeld duidelijk Prikkebeen en het adres waar u het boekje wilt ontvangen. Uitlevering vanaf 10 juni 2010.

Pagina-afbeelding

Gerelateerde downloads:

Datum: 02-06-2010